50-meter zwembad in Zwemcentrum Rotterdam

Zwembad Charlois heeft plaatsgemaakt voor een 50-meterzwembad met 25-meterbad in het voormalige deelgemeentekantoor aan de Gooilandsingel. De transformatie maakt onderdeel uit van de totale gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Zwemcentrum Rotterdam is op 22 december 2017 opgeleverd en een maand later in gebruik genomen. De officiële opening vond plaats op 23 februari 2018.

Het zwembad, het enige 50-meterbad van Rotterdam, is de aanjager van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. Het is gerealiseerd binnen de contouren van voormalig deelgemeentekantoor Charlois,  met behoud van een aantal van diens originele gevels. Het ontwerp is van Kraaijvanger Architects.

Het voormalig deelgemeentekantoor Charlois

Het voormalig deelgemeentekantoor Charlois

Het zwembad vervult de rol van aanjager omdat het de essentie van het project vereenzelvigd: een ontwikkeling die relevant is op regionaal, nationaal en internationaal niveau maar in beginsel vooral een rol vervult voor lokale gemeenschappen in en om het Zuidpleingebied. 

Zwemcentrum Rotterdam in februari 2018 ©Kraaijvanger Architects

Zwemcentrum Rotterdam in februari 2018 ©Kraaijvanger Architects

50-meterbad op Zuid
Het zwembadgebouw heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen. Het zwemrooster is te bekijken via de website van het Zwemcentrum Rotterdam. De baden zijn te vinden op de eerste verdieping. Ze zijn voor iedereen toegankelijk dankzij een lift.

Winkel en horeca
Op de begane grond vind je diverse horeca en zwemsportwinkel en -vereniging Albion. Op dit moment is LISA Kitchen|Bar al geopend. Medio 2018 komen daar De Engel Brasserie en Restaurant en Lil'Foodie bij.

Parkeren
Zwemmers parkeren hun auto in de nabijgelegen parkeergarages. Mindervalide zwembadbezoekers kunnen uiteraard direct bij het zwembad parkeren.

Wil je de ontwikkelingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF