Startmotor - bijdragen aan werkgelegenheid

Hart van Zuid voerde in de periode 2016 tot en met 2020 een aantal projecten uit die een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid, talentontwikkeling en participatie op Zuid. Naast de Startmotor maakten we ook: Maatschappelijke Diensttijd op Zuid (MDT op Zuid) en Real life learning. 

Arbeidsmarktonderzoek op Zuid
Onder leiding van Prof. Dr. Roland Blonk, verbonden aan zowel TNO als de universiteit Tilburg - werkte Hart van Zuid samen met TNO aan een arbeidsmarktonderzoek wat beweging moest brengen in de onderkant van de arbeidsmarkt.

De centrale vraag in het onderzoek was: hoe kunnen we ontwikkelperspectief voor praktisch geschoolden zo organiseren dat dit een win win oplevert voor zowel werknemer, werkgever als werkzoekende. 

In het onderstaande filmpje is dit in beeld gebracht:

Kennisarena's
De startmotor werd uitgevoerd in samenwerking met opleiders, werkgevers, werknemers en werkzoekenden. Met hen hebben we interviews en workshops uitgevoerd en in 2020 een pilot gestart. 

Motor-akkoord
Eind 2020 hebben we het Motor-akkoord bereikt. De partijen die dit akkoord tekenden, gaan zich inzetten voor het waarmaken van de Motor. We zijn hiervoor in gesprek met verschillende werkgevers, onderwijsinstellingen en afdelingen van de gemeente Rotterdam. Toch zijn we nog steeds op zoek naar nog meer werkgevers die zich met ons willen inzetten voor een dynamische arbeidsmarkt op Zuid. Bekijk via onderstaande link de blauwdruk, ofwel het plan voor de uitvoering van de Motor. 

bekijk hier de blauwdruk

Meer info over de Startmotor?
Mail ons via: info@hartvanzuidrotterdam.nl o.v.v. Startmotor. Wij beantwoorden graag al je vragen over dit onderzoek en de kansen die er voor jou als werkgever liggen.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief