Sociaal programma Hart van Zuid

Met de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam wordt ruimte gecreëerd voor 750 banen. Hoe dat in zijn werk gaat? Onze bouwplaatsen zijn allemaal plekken waar banen ontstaan en waar jongeren werkervaring kunnen opdoen.

Om ervoor te zorgen dat deze banen, stage- en leerwerkplekken zo veel mogelijk worden ingevuld door Rotterdammers van Zuid, hebben wij vanuit een sociaal programma een aanpak gecreëerd die kansen biedt, talent helpt te ontwikkelen en mensen mee laat doen aan de maatschappij.

klik hier voor onze brochure over het sociaal programma

Als alles volgens plan verloopt zijn we in 2022 klaar. Er is dan om en nabij 120.000 m2 vastgoed toegevoegd aan ons projectgebied. Wanneer we hier vastgoedformules op loslaten, komen we uit op een schatting van 750 gecreëerde banen. Extra werkgelegenheid dus! Met ons sociaal programma hebben we ons onder andere ingezet voor de bewoners die wat minder makkelijk aan werk komen.

Ook vanuit deze pijler richten we ons op de 750 van Zuid, zij het wat indirecter. Want ontdekken waar je goed in bent en een duidelijk beeld krijgen van je toekomstperspectief is niet voor iedereen gemakkelijk. Op Zuid kunnen zowel jong als oud daar wel wat hulp bij gebruiken.

Deelnemen aan een evenement als vorm van participatie
Hart van Zuid organiseert en faciliteert kleine en grotere evenementen. Zo creëren we ontmoetingskansen tussen inwoners en bezoekers van ons projectgebied. Hart van Zuid wordt hierdoor levendiger. Én we bieden mensen uit de wijken de kans hun talenten te ontwikkelen door onderdeel te worden van deze evenementen.

Meer informatie
Bekijk ook eens de factsheet van het Sociaal Programma. Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF