Real life learning stationsgebied Zuidplein

In samenwerking met Techniek College Rotterdam draaiden we van februari t/m juli 2018 een pilot talentontwikkeling. In deze pilot werkten 14 studenten 20 uur per week aan een project waarmee het stationsgebied Zuidplein tijdelijk werd opgefleurd.

Duurzame objecten & podium
Een onderdeel van het project was het ontwerpen, maken en plaatsen van objecten waarop je kunt zitten of die een speelaanleiding bieden. Een tweede onderdeel betrof het ontwerpen, maken en plaatsen van een podium als extra dimensie in het programmeren van events in het stationsgebied Zuidplein. De studenten gingen hierbij in gesprek met partners in het gebied zoals Theater Zuidplein, Rotterdam Ahoy, het Rotterdams Wijktheater en Zwemcentrum Rotterdam.

Veldonderzoek in het voorjaar van 2018 op Zuidplein

Veldonderzoek in het voorjaar van 2018 op Zuidplein

Blogs & vlogs
Als onderdeel van dit project werd de studenten gevraagd om regelmatig hun ervaringen vast te leggen in blogs en vlogs. De ene groep studenten ging aan de slag met het onderzoek naar duurzame projecten, de andere groep verdiepte zich in het podium. 

Blog 1 team podium kun je hier lezen. 

Bekijk hieronder de vlogs het team duurzame objecten:
Vlog 1 - groep 1 duurzame objecten
Vlog 2 - groep 1 duurzame objecten
Vlog 3 - groep 1 duurzame objecten
Vlog 4 - groep 1 duurzame objecten

Bekijk hieronder de vlogs van team podium:
Vlog 1 - groep 2 het podium
Vlog 2 - groep 2 het podium
Vlog 3 - groep 2 het podium
Vlog 4 - groep 2 het podium

Talentontwikkeling
Het real life learning project maakt onderdeel uit van het sociaal programma Hart van Zuid, waarbij talentontwikkeling één van de pijlers is. Wij werkten hierbij samen met het Techniek College Rotterdam en met ConComCow

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief