Pathé bioscoop aan het Ahoyplein

Naast het recent geopende Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage komt ook een hotel, een Pathé bioscoop, horeca en een parkeergarage. Hiermee krijgt leisure een volwaardige plek binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Plattegrond Leisureplot bij Ahoy

Plattegrond Leisureplot bij Ahoy

Leisureplot
Het gebied rond Zuidplein wordt het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. Meer levendigheid en een beter en langduriger bezoek aan het gebied zijn doelstellingen binnen onze ontwikkeling. De komst van vrijetijdsvoorzieningen zoals de Pathé bioscoop en de nieuwe horeca geeft extra aanleiding om Hart van Zuid te bezoeken. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein of een wandeling in het Zuiderpark is straks goed te combineren met een filmpje pakken en een etentje. Door de ligging vlakbij het metro- en busstation en niet ver van de A15 zijn de voorzieningen goed bereikbaar met het OV en de auto. In de te bouwen garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van Pathé medio 2023.

Pathé bioscoop
Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn verheugd dat de bouw van onze nieuwe bioscoop bij Ahoy hiermee weer wat concreter wordt. Juist in deze periode vinden wij het belangrijk om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Rotterdam is voor ons een belangrijke stad. Twee van onze bestaande bioscopen zijn hier al gevestigd, waaronder onze meest bezochte bioscoop Pathé De Kuip. De nieuwe bioscoop bij Ahoy komt prachtig centraal en toegankelijk te liggen in een gebied dat dankzij het uitgebreide Ahoy en de realisatie van horeca een aantrekkelijk uitgaanscentrum van Rotterdam wordt. We kijken er naar uit om nog meer Rotterdammers en mensen uit de omgeving samen met hun vrienden en familie ook op deze nieuwe locatie te laten genieten van de beste films.”

De plannen voor de bioscoop en de horeca
Bernard van der Schans, directeur Epicurus: “Het Zuiderparkplein wordt met de realisatie van de bioscoop en horeca een aantrekkelijk stedelijk gebied. Epicurus heeft samen met De Architecten Cie een plan opgesteld voor een krachtig en markant gebouw, waarin de nieuwste formules voor bioscoop en horeca een plek zullen vinden. Rotterdam Ahoy en de Pathé-bioscoop zullen het plein aan drie kanten omarmen. De bioscoop en de horeca met ruime terrassen zullen zeven dagen per week gezelligheid en levendigheid brengen.”

Artist impression van het Leisureplot, waarop de massastudie in beeld is gebracht en op basis waarvan de uitwerking nu verder volgt.

Artist impression van het Leisureplot, waarop de massastudie in beeld is gebracht en op basis waarvan de uitwerking nu verder volgt.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Hart van Zuid Rotterdam? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief