Ontwikkel je talent op Zuid (MDT op Zuid)

In februari 2019 is in Rotterdam-Zuid het talentontwikkelingsprogramma: Talent is your currency – Maatschappelijke Diensttijd (MDT) op Zuid gestart. Dit programma werd speciaal voor jongeren in de leeftijd van 14 jaar tot 30 jaar opgestart, die woonachtig zijn in Rotterdam-Zuid of er naar school gaan. Het programma hielp jongeren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen door in te stappen op laagdrempelige projecten waarin het verbinden en inspireren van mensen met elkaar en met de stad Rotterdam centraal stonden.

Om voor zoveel mogelijk jongeren aantrekkelijk te zijn, kent MDT op Zuid veel verschillende projecten. Deze projecten werden uitgevoerd met partners die al actief zijn in de wijken op Zuid. Zoals:

  • Journalistiek bij OPEN Rotterdam;
  • Theater bij Women Connected;
  • Energiecoach bij Energiebank Rotterdam;
  • MDT-events (jongeren helpen mee ze te bedenken en uit te voeren);
  • Sport clinics bij Sport en Performance Centre Rijnmond;
  • Ouderen helpen met hun scootmobiel, smartphone of instellen van de televisie bijWilskracht Werkt.

Eigen initiatief
Ook jongeren met een eigen initiatief konden terecht bij MDT.
In het onderstaande filmpje speelt Jazz de hoofdrol. Jazz is één van de eerste deelnemers van MDT op Zuid en wilde aan de slag bij een atelier om te leren hoe zij haar eigen kledinglijn kon ontwikkelen. MDT op Zuid hielp haar vooruit.

Sociaal programma
MDT op Zuid werd als onderdeel van Hart van Zuid mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw., waarbij Stichting Werkshop als hoofduitvoerder optrad. Hart van Zuid fungeerde in dit traject als aanjager en verbinder. MDT op Zuid was één van de projecten waarmee invulling werd gegeven aan de pijler talentontwikkeling.

Lees onze MDT brochure hier

In het bovenstaande filmpje zie je Anas. Ook hij vertelt als één van de eerste deelnemers over zijn ervaringen met MDT op Zuid.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief