Meepraten, meedenken en meedoen op Zuid

Bij Hart van Zuid vinden we het belangrijk dat iedereen die er woont, werkt of op bezoek komt, weet wat er gebeurt. Het projectteam Hart van Zuid organiseert daarom informatieavonden en inloopbijeenkomsten. Zo zorgen we ervoor dat onze plannen zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van de bewoners en gebruikers van Rotterdam-Zuid.

Informeren
Er vinden momenteel veel werkzaamheden plaats voor de ontwikkeling van Hart van Zuid. Om dagelijks updates te ontvangen over deze werkzaamheden, volg je Hart van Zuid in de BouwApp. Voor werkzaamheden waarbij we veel overlast verwachten of bijvoorbeeld in de nacht moeten werken, sturen we aanvullende informatie per brief naar bewoners en ondernemers in de omgeving.

klik hier en volg de bouwapp online!

Meedenken
Veel plannen van Hart van Zuid liggen al vast, onder andere in het bestemmingsplan, verkeersplan of omgevingsvergunningen. Voor een paar deelprojecten is dat nog niet het geval. De fase waarin een deelproject zich bevindt, bepaalt hoe we de omgeving hier bij betrekken. Moet er nog ontworpen worden (de schetsfase) dan kunnen we je vragen mee te denken over het ontwerp. Is er al een voorlopig ontwerp, dan kunnen we vragen om advies en kunnen we nog kleine wijzigingen doorvoeren. Bij de presentatie van het definitieve ontwerp, informeren we alleen. Bij de presentatie van een definitief ontwerp geven we wel uitleg over de door ons gemaakte keuzes, maar we passen niets meer aan.

Bijeenkomsten
Mensen die in of om het projectgebied wonen of er eigenaar zijn, ontvangen twee weken voorafgaand aan een bijeenkomst per post een uitnodiging. Bijeenkomsten worden ook van tevoren aangekondigd op onze website en daaropvolgend in de nieuwsbrief en op onze Facebook pagina @HartVanZuidRotterdam. Op 15 juni heeft de meest recente informatiebijeenkomst plaatsgevonden. 

Informatiepunt
Het informatiepunt Hart van Zuid vind je in de oude bowlingbaan, aan de Sallandweg 101. Je kunt er terecht als je bijvoorbeeld benieuwd bent naar de maquette van het gebied of een uitgebreider gesprek wilt over onze gebiedsontwikkeling. Voor vragen blijven wij uiteraard ook telefonisch bereikbaar via: info@hartvanzuidrotterdam.nl.

Op 15 juni vond onze informatieavond plaats, waarbij je niet alleen in gesprek kon gaan met medewerkers van Hart van Zuid, maar ook met projectmedewerkers van Gemeente Rotterdam en Winkelcentrum Zuidplein.

Op 15 juni vond onze informatieavond plaats, waarbij je niet alleen in gesprek kon gaan met medewerkers van Hart van Zuid, maar ook met projectmedewerkers van Gemeente Rotterdam en Winkelcentrum Zuidplein.