Internationaal Congrescentrum

Grootste congrescentrum van Nederland
Om de internationale concurrentiepositie van Ahoy verder te versterken wordt het bestaande complex ingrijpend vernieuwd en fors uitgebreid.

Internationaal congrescentrum
Rotterdam Ahoy wordt uitgebreid met het grootste congrescentrum van Nederland. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen en 35 kleinere congres- en vergaderzalen. 

Visuals @Zwartlicht

Multifunctioneel gebruik
Door toepassing van ingenieus tribunesysteem wordt het mogelijk het auditorium van het congrescentrum multifunctioneel in te zetten. Hierdoor is het mogelijk een nieuwe muziekhal te realiseren met een capaciteit van 7.000 personen. Door de situering van deze hal tegen het bestaande Ahoycomplex is het ook mogelijk de hal te gebruiken als extra beursvloeroppervlak.

Duurzaamheid & Meervoudig ruimtegebruik
Duurzaamheid en efficiëntie gaan bij de transformatie hand in hand. Door minimaal materiaalgebruik, de beschikbare ruimte efficiënt in te delen en functies te combineren, kunnen er veel meer evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. De potentiële bezettingsgraad gaat hiermee fors omhoog, en daarmee ook de toekomstmogelijkheden van het complex. Voor de transformatie wordt geen centimeter van het Zuiderpark 'afgesnoept'.

Toekomstbestendige Beurshallen
De bestaande expositiehallen worden ingrijpend gerenoveerd. De renovatie omvat een uitbreiding van het beursvloeroppervlak, een installatietechnische verbetering en vergroting van het draagvermogen van vloeren en dak. Daarnaast worden de combinatiemogelijkheden van de hallen verbeterd en nieuwe horeca-outlets gerealiseerd. De expositiehallen zijn na renovatie ruim en compact tegelijkertijd. Door ruimtes dubbel te gebruiken, kunnen evenementen dicht bij elkaar plaatsvinden en volstaat één entree aan het Ahoyplein. 

Meer info

Klik voor meer informatie over Rotterdam Conferences.

Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Visuals: @Zwartlicht