Internationaal Congrescentrum en RTM Stage

Rotterdam Ahoy breidt uit. De bouw van het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre is in volle gang. De uitbreiding bestaat uit een unieke zaal, RTM Stage, die ingezet kan worden als auditorium en als concertzaal. Op de tweede en derde etage komen maar liefst 35 break out rooms die los van elkaar of gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Ook ontstaat er een geheel nieuw entreegebouw van waaruit Ahoy Plaza, RTM Stage, de Beurs- & Evenementenhallen, de Ahoy Arena en alle nieuwe break out rooms bereikbaar zijn. Eind 2020 gaan de deuren open voor bezoekers en in januari 2021 vindt de officiële opening plaats. 

International Congrescentrum en RTM Stage

International Congrescentrum en RTM Stage

Internationaal congrescentrum
Om de internationale concurrentiepositie van Rotterdam Ahoy verder te versterken wordt het bestaande complex ingrijpend vernieuwd. Rotterdam Ahoy wordt namelijk uitgebreid met het grootste congrescentrum van Nederland. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen en 35 kleinere congres- en vergaderzalen. 

Multifunctioneel gebruik
Door toepassing van een ingenieus tribunesysteem wordt het mogelijk het auditorium van het congrescentrum multifunctioneel in te zetten. Hierdoor is het mogelijk een nieuwe muziekhal te realiseren met een capaciteit van 7.000 personen. Door de situering van deze hal tegen het bestaande Ahoycomplex is het ook mogelijk de hal te gebruiken als extra beursvloeroppervlak.

Duurzaamheid & meervoudig ruimtegebruik
Duurzaamheid en efficiëntie gaan bij de transformatie hand in hand. Door minimaal materiaalgebruik, de beschikbare ruimte efficiënt in te delen en functies te combineren, kunnen er veel meer evenementen tegelijkertijd plaatsvinden. De potentiële bezettingsgraad gaat hiermee fors omhoog, en daarmee ook de toekomstmogelijkheden van het complex. Voor de transformatie wordt geen centimeter van het Zuiderpark 'afgesnoept'.

Toekomstbestendige Beurshallen
De bestaande expositiehallen werden ingrijpend gerenoveerd. De renovatie betrof een uitbreiding van het beursvloeroppervlak, een installatietechnische verbetering en vergroting van het draagvermogen van vloeren en dak. Daarnaast worden de combinatiemogelijkheden van de hallen verbeterd en nieuwe horeca-outlets gerealiseerd. De expositiehallen zijn na renovatie ruim en compact tegelijkertijd. Door ruimtes dubbel te gebruiken, kunnen evenementen dicht bij elkaar plaatsvinden en volstaat één entree aan het Ahoyplein. 

Meer informatie
Bekijk onze factsheet van Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage

Klik hier voor meer informatie over Rotterdam Conferences.

Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF