Het Zwembad

Zwembad Charlois heeft plaatsgemaakt voor een 50-meterzwembad met 25-meterbad in het voormalige deelgemeentekantoor. Het zwembad is op 22 december 2017 opgeleverd en per 22 januari 2018 in gebruik genomen. Het zwembad wordt officieel geopend op 23 februari 2018.

Het zwembad, het  enige 50-meterbad van Rotterdam, is de aanjager van de  gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. Het is gerealiseerd binnen de contouren van voormalig deelgemeente kantoor Charlois en met behoud van een aantal van diens originele gevels.

Het voormalig deelgemeente kantoor Charlois

Het voormalig deelgemeente kantoor Charlois

Het zwembad vervult de rol van aanjager omdat het de essentie van het project vereenzelvigd: een ontwikkeling die relevant is op regionaal, nationaal en internationaal niveau maar in beginsel vooral een rol vervult voor lokale gemeenschappen in en om het Zuidpleingebied.

Foto credit: Kraaijvanger Architects - Zwemcentrum Rotterdam februari 2018

Foto credit: Kraaijvanger Architects - Zwemcentrum Rotterdam februari 2018

50-meterbad op Zuid
Het zwembadgebouw heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen. Het zwemrooster is te bekijken via de website van het Zwemcentrum Rotterdam. De baden zijn te vinden op de 1ste verdieping en voor iedereen toegankelijk dankzij een lift.

Winkel en horeca
Op de begane grond vind je horeca en een zwemsportwinkel en vereniging. Op dit moment is LISA Kitschen|Bar al geopend. Op 24 februari opent Albion. De anderen laten nog even op zich wachten.

Parkeren
Zwemmers parkeren hun auto in de nabijgelegen parkeergarage. Mindervalide zwembadbezoekers kunnen uiteraard direct bij het zwembad parkeren.