Het Kunstenpand, culturele hotspot op Zuid

Het nieuwe Kunstenpand wordt de culturele hotspot van Rotterdam Zuid. Via de transparante gevel zijn alle activiteiten van buitenaf zichtbaar. Passanten worden hierdoor uitgenodigd om binnen te lopen. Uiteraard voldoet het gebouw aan alle akoestische eisen. Het pand wordt gebouwd op de plek van het voormalige zwembad Charlois, pal naast het bus- en metrostation en de hoofdentree van Winkelcentrum Zuidplein.

Theater Zuidplein - de culturele huiskamer op Zuid
Het Theater Zuidplein verhuist eind 2020 naar het nieuwe Kunstenpand. Nu al betrekt het theater het Rotterdamse publiek bij al zijn activiteiten en biedt het jonge theaterliefhebbers vele stage- en opleidingsplaatsen aan. In het Kunstenpand kan het theater die rol straks verder uitbouwen.

ALLE RUIMTES DICHT BIJ ELKAAR
Alle functies liggen rond de centrale ontvangsthal op de begane grond. In dit compacte open pand liggen de ruimtes dan ook dicht bij elkaar, wat de kruisbestuiving tussen de verschillende functies stimuleert.

Vanuit de centrale ruimten zijn de entree van de bibliotheek, de statige trap, de liften naar de zalen en de info- en ticketbalie direct zichtbaar en bereikbaar. Het pand huisvest straks o.a.:

  • Theater Zuidplein

  • een bibliotheek

  • diverse expositieruimten en podia

Parkeren
Bezoekers parkeren hun auto vlakbij, in een van de parkeergarages van Qpark.

Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF