Energiebank Rotterdam op Zuid

Energiebank Rotterdam helpt mensen minder energie te verbruiken. Dat doen ze door mensen bewust te maken van dingen die veel energie kosten of dingen waar energie mee bespaard wordt. Op deze manier kunnen mensen hun energierekening in bedwang houden.

Samen met Hart van Zuid startte de Energiebank Rotterdam een eenjarige pilot in februari 2019. Deze pilot werd o.a. mede gefinancierd de Rabobank en Vattenfall.

Tijdens de pilot heeft het team van de Energiebank Rotterdam tientallen bijeenkomsten in huizen van de wijk georganiseerd, zijn ze huis-aan-huis gegaan en is er online campagne gevoerd. In totaal werden honderden huishoudens bereikt en deden een flink aantal huishoudens mee met het besparen van energie. Ook zijn er een aantal bewoners opgeleid tot energiemaatje en is het idee ontstaan voor een samenwerking met studenten van het Hoornbeeckcollege. Het laatste is vanwege corona nog niet uitgevoerd.

Coach worden?
De Energiebank Rotterdam is nog steeds actief. Ben je iemand of ken je iemand die het leuk lijkt om energiemaatje te worden? Je kunt je opgeven via: rotterdam@energiebanknederland.nl.

Folder van de Energiebank op Zuid

Folder van de Energiebank op Zuid