Carnisse Poort

De gemeente Rotterdam besteedt de komende jaren extra aandacht aan de wijk Carnisse. Dit doet ze vooral door het bouwen van nieuwe gezinswoningen. Maar ook door voorzieningen te bouwen voor de bewoners van Carnisse, zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, theater, bibliotheek en scholen in Hart van Zuid. Het is daarom belangrijk dat deze voorzieningen beter bereikbaar worden voor de bewoners van Carnisse.

Carnissepoort

Carnissepoort

Verbinding met Hart van Zuid
Een goede verbinding tussen Carnisse en de voorzieningen van Hart van Zuid ontbreekt op dit moment. Om de wijk Carnisse en de rest van de omgeving mee te laten profiteren van Hart van Zuid is een directe verbinding in het verlengde van het nieuwe Annie M.G. Schmidtplein nodig. Om een goede en aantrekkelijke verbinding te maken worden er ook nieuwe woningen én een verbeterde buitenruimte aangelegd. Om de verbinding, nieuwe woningen en buitenruimte te kunnen maken, worden er 52 woningen aangekocht door de gemeente Rotterdam. De woningen die gesloopt worden, worden vervangen door nieuwe, grotere woningen.

Planning
De planning is nu als volgt: 

  • Begin 2023: Start sloopwerkzaamheden.
  • Medio 2024: Start bouw nieuwe woningen en herinrichting buitenruimte.

De planning kan veranderen door omstandigheden. De gemeente blijft je informeren over de ontwikkelingen en de laatste planning van het project Carnisse Poort.

Contact
Heb je vragen over de verkoop van je woning? Neem dan contact op met Christiaan van Beusekom van de Gemeente Rotterdam via telefoonnummer (+31)(0)6 463 436 32. Heb je vragen over de aanpak van de gemeente of heb je ondersteuning nodig bij het zoeken naar een nieuwe woning? Maak dan een afspraak met Yvonne Schnaar, via (+31)(0)6 148 903 91. Voor alle overige vragen kun je mailen naar carnissepoortSO@rotterdam.nl

Klik hier voor meer info via de projectwebsite van gemeente rotterdam