Hart van Zuid krijgt een compleet vernieuwde busterminal

Hart van Zuid wordt nóg beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De nieuwe busterminal en de metroperrons sluiten straks logischer op elkaar aan. En de nieuwe looproutes van en naar het stadsplein worden kort(er), uitnodigend en veilig.

Het nieuwe busstation Zuidplein telt straks 26 instapplaatsen in de buitenlucht aan de nieuwe boulevard. Deze zijn neergelegd in een zogenaamd visgraat motief, zodat vanaf de centrale wachtruimte alle bussen goed zichtbaar zijn. Natuurlijk wordt ook gedacht aan nieuwe zitelementen, extra groen en zal een paviljoen geplaatst worden waar je aangenaam op de bus kunt wachten onder het genot van een kop koffie. De locatie van de uitstapplaatsen blijft op het niveau van het winkelcentrum, zodat je ook snel kunt overstappen naar de metro. Het perron van de uitstaphaltes krijgt in combinatie met het metrostation een make-over.

Naast de in- en uitstapperrons heeft het busstation ook een 34 tal bufferplaatsen onder het winkelcentrum liggen. In de toekomst komen hier ook innovatieve oplaadvoorzieningen, zodat de elektrische bussen hier ook kunnen laden en de busterminal zero-emmissie wordt. De kantine voor de chauffeurs blijft op de bestaande locatie en wordt vernieuwd door de RET.

Let op: bovenstaand beeld van CConcept Design is een impressie. Er kunnen nog wijzigingen worden aangebracht in het ontwerp.

Let op: bovenstaand beeld van CConcept Design is een impressie. Er kunnen nog wijzigingen worden aangebracht in het ontwerp.