Compleet vernieuwde busterminal Zuidplein

Hart van Zuid wordt nóg beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De nieuwe busterminal en de metroperrons sluiten straks logischer op elkaar aan. En de nieuwe looproutes van en naar het stadsplein worden kort(er), uitnodigend en veilig.

Busstation Zuidplein

Busstation Zuidplein

Het nieuwe busstation Zuidplein telt straks 26 instapplaatsen in de buitenlucht, aan de nieuwe boulevard. De instaphaltes liggen in een zogenaamd visgraat motief, zodat vanaf de centrale wachtruimte alle bussen goed zichtbaar zijn. Er komt een paviljoen waar je aangenaam op de bus kunt wachten. Natuurlijk wordt ook gedacht aan nieuwe zitelementen en extra groen. Uitstappen doen je nog steeds op het niveau van het winkelcentrum, zodat je snel kunt overstappen naar de metro. Ook het perron van de uitstaphaltes krijgt in combinatie met het metrostation een make-over.

Naast de in- en uitstapperrons heeft het busstation ook een 34 tal bufferplaatsen onder het winkelcentrum liggen. Bufferplaatsen zijn plaatsen waar bussen tussen diensten door kunnen stilstaan. In de toekomst komen hier innovatieve oplaadvoorzieningen, zodat de elektrische bussen hier kunnen laden en de busterminal zero-emmissie wordt. De kantine voor de chauffeurs blijft op de bestaande locatie en wordt vernieuwd door de RET. De werkzaamheden voor de nieuwe busterminal starten in het najaar van 2020 en duren tot het najaar van 2021.

Meer informatie
Bekijk de factsheet van Busstation Zuidplein. Wil je de vorderingen van Hart van Zuid blijven volgen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Artist Impression | TomDavid Architecten

Artist Impression | TomDavid Architecten