7 juni

Zwembad krijgt StiB award voor rol als aanjager

Donderdag 7 juni heeft Zwemcentrum Rotterdam als aanjager van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam de Steden in Beweging award (StiB) 2018 gewonnen. De award is bedoeld voor projecten met impact die hun omgeving op sociale, economische en duurzame wijze vooruithelpen. De jury koos Zwemcentrum Rotterdam als onderdeel van Hart van Zuid omdat het een ‘gewaagde en unieke’ gebiedsontwikkeling is.

Het zwembad is de aanjager van een gebiedsontwikkeling die zowel in het fysieke domein als het sociale domein plaatsvindt. De jury: “Het zwembad anno 2018 heeft een verbindende kracht in de wijk en biedt niet alleen ruimte aan sport maar ook voor kantoor, retail en horeca. Daarbij verstevigt dit object het DNA van Rotterdam”. Daarmee doelde zij op de internationale ambities van Zwemcentrum Rotterdam.

Het feit dat het consortium Hart van Zuid (bestaande uit Ballast-Nedam en Heijmans) ook de exploitatie van het Zwemcentrum op zich heeft genomen bleek een punt van discussie tussen de juryleden. “Er wordt door de ontwikkelaar ook geïnvesteerd in de exploitatie. Oneigenlijk maar ook aantrekkelijk. Het resulteert in ieder geval in meer ownership. We hebben het daarom beoordeeld als een plus”.

650 stemmen
Ook bezoekers van vastgoedbeurs Provada konden stemmen op hun favoriete object. Volgens de jury waren vakgenoten het unaniem met hen eens. In totaal brachten 650 bezoekers hun stem uit.