7 januari

Upgrading Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam is begonnen

In januari is de ingrijpende upgrading van Winkelcentrum Zuidplein van start gegaan aan de noordzijde, aan de Strevelsweg. Dit is waar de Albert Heijn en de ING bank gevestigd zijn.

De upgrading heeft tot doel het verbeteren van de kwaliteit, beleving en de verblijfswaarde van het winkelcentrum. Entrees, passages, pleinen en inrichting worden sterk verbeterd. Ook breidt het winkelcentrum uit met circa 5.000m2 winkeloppervlak, als onderdeel van Hart van Zuid. Ook komt er een extra parkeergarage en wordt de aansluiting op het naastgelegen OV-station verbeterd. 

De upgrade wordt in fasen uitgevoerd, zodat de winkels bereikbaar blijven. Consumenten kunnen gewoon blijven winkelen (onder voorbehoud van corona maatregelen uiteraard) en zullen met goede bewegwijzering en communicatie op de hoogte gehouden worden van de verbouwing. Tijdens de bouw vinden er activiteiten rondom het thema “verbouwen” plaats en op de diverse bouwwanden zullen impressies van het nieuwe winkelcentrum levensgroot zichtbaar zijn.

De aannemer is Constructif uit Dordrecht en het ontwikkelmanagement is in handen van DID vastgoedontwikkeling. Naar verwachting zal een feestelijke oplevering van alle werkzaamheden rond de zomer van 2022 plaatsvinden, tegelijkertijd met de festiviteiten rond het 50-jarig bestaan van het winkelcentrum.

Eind 2018 zijn de eigenaren van het winkelcentrum Zuidplein (financieel) akkoord gegaan met een upgradingsplan van bijna 20 miljoen euro.

Winkelcentrum Zuidplein behoort met 60.000 m2, ruim 160 winkels en 11,5 miljoen bezoekers tot één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. Heeft u vragen over de verbouwing? Dan kunt je rechtstreeks contact opnemen met Winkelcentrum Zuidplein via info.zuidplein@mvgm.nl of 010 4810344.