11 september

Theater Zuidplein vanaf 18 september open voor publiek!

Het is eindelijk zover: Theater Zuidplein is vanaf vrijdag 18 september weer open voor bezoekers! In een splinternieuw gebouw direct naast het bus- en metrostation Zuidplein en Zwemcentrum Rotterdam. Het nieuwe theater heeft een aantal prachtige zalen, een eigen restaurant en een vestiging van Bibliotheek Rotterdam. Een plek dat inspireert, verrast en verbindt: het nieuwe culturele hart van Rotterdam Zuid!

Theater Zuidplein viert de gelegenheid met een uniek openingsprogramma voor jong en oud.

Programma
Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september maken bezoekers op een bijzondere wijze kennis met het nieuwe Theater Zuidplein. Samen met Quardin organiseren Theater Zuidplein en Bibliotheek Rotterdam de Urban Performance Night. Een inspirerende jongerenavond met spoken word performances, live muziek en veel meer. Onder andere rapper Winne en singer/songwriter Jaskelis nemen plaats op het podium.

Voor degenen die zin hebben in een ochtendje dikke pret, is er op zaterdagochtend een gezellige bingo-party met Marja van Katendrecht. De allernieuwsgierigsten kunnen aansluiten bij de rondleidingen op zaterdagmiddag. Zij krijgen een uniek inkijkje in het gloednieuwe theater en worden onderweg getrakteerd op bijzondere performances en ontmoetingen.

Voor het hele gezin zijn er volop activiteiten tijdens de familiezondag op 20 september. Deze bestaat uit: lekker ontbijten of lunchen in het nieuwe Restaurant Zed, workshops en de leukste voorstellingen.
Kortom: Theater Zuidplein is weer thuis en iedereen is welkom!

Bibliotheek Zuidplein
In de nieuwe bibliotheek kun je komen lezen, gamen, werken of een cursus of workshop volgen. Natuurlijk vind je er ook een actuele collectie boeken, kranten en tijdschriften en heb je toegang tot online databanken. Vind je het internet maar lastig? In de bibliotheek kun je ook terecht met vragen over het werken met een computer, het internet en de digitale overheid. Voor de allerjongsten wordt er regelmatig voorgelezen.

Foto: Khalid Amakran

Foto: Khalid Amakran