9 juni

Theater Zuidplein genomineerd voor landelijke architectuurprijs

Theater Zuidplein is in de race voor BNA Beste Gebouw van 2021. De vakjury onder voorzitterschap van Alexander Pechtold selecteerde 12 projecten uit maar liefst 108 inzendingen uit het hele land. Alle genomineerde gebouwen maken kans op de vakjuryprijs en op de publieksprijs. Stem je mee?

Sociale cohesie
Theater Zuidplein is veel meer dan een state-of-the-art theatergebouw. Het theater heeft de ambitie om een belangrijke sociale rol te spelen. Het wil de ‘huiskamer’ van Rotterdam-Zuid zijn, het wil een plaats in de stad maken, vorm geven aan een gemeenschap. De nominatie van het theater is dan ook in de categorie 'leefbaarheid en sociale cohesie'. Andere categorieën gaan over woonbeleving, identiteit en icoonwaarde. 

Stem je mee?
Wil jij ook dat dit bijzondere gebouw, naar het ontwerp van De Zwarte Hond Architecten, de publieksprijs van de BNA Beste Gebouw van 2021 verkiezing wint? Stem dan ook op Theater Zuidplein! Je kunt tot 9 augustus je stem uitbrengen via de link hieronder. De uitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs vindt plaats op 16 september. 

klik hier om te stemmen op theater zuidplein