28 februari

Talentontwikkeling is op Zuid

In februari 2019 is in Rotterdam-Zuid het talentontwikkelingsprogramma: Talent is your currency – Maatschappelijke Diensttijd (MDT) op Zuid gestart. Dit programma is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 14 jaar tot 30 jaar die woonachtig zijn in Rotterdam-Zuid of er naar school gaan. Met MDT op Zuid krijgen jongeren de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen door in te stappen op laagdrempelige (bestaande) projecten. Alle projecten gaan over het verbinden en inspireren van mensen met elkaar en met de stad Rotterdam.

Om voor zoveel mogelijk jongeren aantrekkelijk te zijn, kent MDT op Zuid veel verschillende projecten. Deze projecten worden uitgevoerd met partners die al actief zijn in de wijken op Zuid. Zoals:
  • Journalistiek bij OPEN Rotterdam
  • Theater bij Women Connected
  • Energiecoach bij Energiebank Rotterdam
  • MDT-events (jongeren helpen mee ze te bedenken en uit te voeren)
  • Sport clinics bij Sport en Performance Centre Rijnmond
  • Ouderen helpen met hun scootmobiel, smartphone of instellen van de televisie bij Wilskracht Werkt
Meedoen?
Ken je iemand voor wie MDT interessant kan zijn?
Jongeren die op Zuid wonen of er naar school gaan kunnen zich aanmelden via: mdtopzuid@dewerkshop.info of bellen met 06-11561097.

Initiatief
Dit programma geeft mede invulling aan de pijler talentontwikkeling van het sociaal programma Hart van Zuid. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door subsidiëring vanuit ZonMw. MDT op Zuid wordt uitgevoerd door stichting Werkshop

Op de foto zie je Saskia. Saskia is eind 2017 gefotografeerd voor onze campagne "Alles is op Zuid".

Op de foto zie je Saskia. Saskia is eind 2017 gefotografeerd voor onze campagne "Alles is op Zuid".