19 mei

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt ons talentenproject MDT op Zuid

Vrijdag 15 mei bezocht staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS ons talentenproject Maatschappelijke Diensttijd (MDT) op Zuid. De minister kwam naar Rotterdam vanwege de bijzondere aanpak die het project hanteert tijdens de coronacrisis.

De corona proof MDT ‘light’ versie is bedacht en opgezet door MDT-projectcoördinator Moniek Lemmens. In haar project geven jongeren digitale huiswerkbegeleiding en persoonlijke coaching aan kwetsbare scholieren en statushouders uit de buurt, die niet gewend zijn om thuis met school bezig te zijn. De coaches bieden een luisterend oor en dagen scholieren uit om zich te ontwikkelen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport): "De coronacrisis heeft natuurlijk een flinke impact op veel MDT-projecten. In de anderhalve meter samenleving moeten we ook naar een anderhalve meter MDT. Dat het kan en dat er juist nu ook veel behoefte aan is, omdat sociaal isolement dreigt voor allerlei mensen, hebben we vandaag in de praktijk kunnen zien. Het is top om te zien dat er met enorme creativiteit en snelheid iets van de grond is gekomen waarmee jongeren die hun MDT doen extra geholpen zijn in deze coronatijd en zeker ook de jongeren en mensen waarvoor zij actief zijn. Heel goed bezig hier in Rotterdam en alle andere plekken waar MDT in coronatijd actief is."
MDT op Zuid is een initiatief van Hart van Zuid en stichting Werkshop. Laatstgenoemde neemt de gehele uitvoering voor haar rekening.

Hart van Zuid zet zich naast talentontwikkeling ook in voor werkgelegenheid en participatie. Voor meer informatie hierover, kijk op onze projectenpagina voor de Startmotor en het Sociaal programma Hart van Zuid

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen in Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De jongeren van MDT op Zuid  @Stichting Werkshop

De jongeren van MDT op Zuid @Stichting Werkshop

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en het team van MDT op Zuid  @Stichting Werkshop

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en het team van MDT op Zuid @Stichting Werkshop