14 januari

Rotterdamse Walk of Fame (deels) te koop!

De Stichting Walk of Fame verkoopt een deel van de collectie tegels met handafdrukken aan de sterren zelf en de fans. Voordat tegels van nieuwe sterren worden toegevoegd aan de Walk of Fame aan het Metroplein in Rotterdam, wil het bestuur eerst de oude tegels verdelen. Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar de Dirk Kuyt Foundation.

Vijftig unieke tegels met handafdrukken van bekende artiesten en sporters krijgen een nieuwe bestemming als de stichting Walk of Fame in Rotterdam haar erfgoed verdeelt. Een selectie van de overgebleven tegels is in de aanbieding. Eerst voor sterren, daarna voor het publiek.

De tegels waarop geboden kan worden zijn van bekende nationale en internationale artiesten en sporters, bijvoorbeeld Fleetwood Mac, The Dubliners, Rob de Nijs, Dennie Christian, Hans van Breukelen en Paul van Vliet. Begin 2019 worden diverse kijkdagen gepland waarop de Nederlandse sterren en andere belangstellenden de tegels kunnen ophalen.

“Fans van Gloria Estefan, Vickey Leandros en Shirley Bassy vragen al jaren naar de tegel van hun idool”, stelt het stichtingsbestuur. “Zij willen de tegels overnemen zodat ze niet verloren gaan. Van onze oorspronkelijke collectie konden slechts zestig tegels gerenoveerd en herplaatst worden op het Metroplein."

Op de website www.walkoffame.nl is onder ‘Erfgoed’ een lijst gepubliceerd van de beschikbare tegels, met een donatiebedrag en de naam van de hoogst biedende. Bij Nederlandse sterren kan tijdelijk ‘eerst artiest’ staan of ‘eerst nabestaanden’. Pas als de BN-ers of hun familieleden geen interesse hebben in de tegel, wordt deze aangeboden aan het publiek. Meerdere artiesten, sporters en nabestaanden lieten al weten hun tegel zelf een mooi plekje te willen geven, onder wie Jan Janssen en de nabestaanden van Albert West.

Hart van Zuid stelde in 2018 de opslagruimte ter beschikking waarin de collectie tegels tijdelijk werd opgeslagen.

De Rotterdamse Walk of Fame

De Rotterdamse Walk of Fame

De tegel met de handafdruk van Bryan Adams

De tegel met de handafdruk van Bryan Adams