16 juli

Oplevering eerste woningen In ’t Zuiderpark in Hart van Zuid Rotterdam

De oplevering van de eerste 42 eengezinswoningen in nieuwbouwproject In ’t Zuiderpark, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam, is gestart. Na een voortvarende bouwperiode zijn de energieneutrale woningen klaar. Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed zijn, als ontwikkelcombinatie van Hart van Zuid, zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

De ontwikkelcombinatie heeft met aannemer Ballast Nedam West de oplevering samen met de bewoners en de gemeente Rotterdam gevierd. De bewoners kregen tijdens dit oplevermoment hun sleutels overhandigd door de Wooncoach van de aannemer. “Er was veel belangstelling voor deze woningen en we zijn trots op het resultaat” aldus Wendy van As tijdens het oplevermoment. Alle toekomstige bewoners werden eerder dit jaar voor een online bijeenkomst uitgenodigd, waarbij zij de feestelijke start van de bouw van de opvolgende fases 2 en 3 vierden en alvast digitaal kennis konden maken met de buren.

Hart van Zuid
Ook wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) is blij met de oplevering van deze woningen in Hart van Zuid. ‘Zuid was ooit een plek waar mensen liever wegtrokken. Dat hebben we de afgelopen jaren veranderd. Fantastisch om te zien dat de bewoners die op Zuid wonen op Zuid blijven. Op deze mooie locatie aan het grootste park van Rotterdam is het fijn wonen. Met de komst van een nieuw zwembad, theater en bibliotheek, bus- en metrostation en gerenoveerd Winkelcentrum Zuidplein verandert Hart van Zuid van een transitiegebied in aantrekkelijk verblijf- én woongebied.In Hart van Zuid komen daarom in de komende jaren nog meer woonontwikkelingen die voortborduren op het succes van Wonen in ‘t Zuiderpark, waarmee dit bruisende stuk stad nog sterker en interessanter wordt.

In ‘t Zuiderpark
Het totale plan In ’t Zuiderpark wordt opgebouwd uit twee carrés met ieder 42 ruime gezinswoningen in diverse woningtypen (fase 1 en 2) en 14 woningen verdeeld over 2 blokken aan de Urkersingel (fase 3). Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen zijn onder architectuur ontworpen door Inbo. Alle woningen binnen deze woonblokken hebben een stadstuin, terras met uitzicht over het Zuiderpark en een eigen parkeerplaats. Doordat de woningen op een verhoging (terp) worden gebouwd, genieten de bewoners straks van een prachtig uitzicht op het Zuiderpark en de Urkersingel.

Duurzaam en energieneutraal
Alle woningen in het plan zijn energieneutraal en worden voorzien van stadsverwarming, WTW- ventilatie en zonnepanelen. De zonnepanelen wekken daarmee de benodigde energie op voor gebouwinstallaties. Tussen beide carrés wordt een brede klimaat adaptieve groenstrook aangelegd die er straks voor zorgt, dat overtollig regenwater uitstekend kan worden opgevangen. In de gevels zijn nestkasten opgenomen waardoor de natuur letterlijk en figuurlijk in huis gehaald wordt. “Het is prachtig om te zien dat mens en natuur hier midden in de stad en bij het Zuiderpark in harmonie kunnen samenleven. Het toevoegen van woningen bij een gebiedsontwikkeling als Hart van Zuid is een langgekoesterde wens, met wonen in ’t Zuiderpark wordt daar actief invulling aan gegeven,” aldus Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief