21 juni

Nieuws van de bouwplaats

Er wordt hard gewerkt op en rondom Zuidplein. Aan het vernieuwde busstation, de uitbreiding van het winkelcentrum, de woningen en de weg. Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd en wat kun je de komende tijd verwachten?

Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein
De bouw van de uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein is in volle gang. In maart ging de eerste paal de grond in, wat het officiële startsein was voor de bouw. De afgelopen maanden is het grondwerk gedaan. Zo zijn onder andere de fundering, de kolomaansluitingen en de sprinklerbak gemaakt. Uitvoerder Leon Willems is verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op de bouwplaats. “De grootste uitdaging bij dit project zit ‘m in de ruimte die we hebben voor de bouwplaats. De bussen moeten kunnen blijven rijden. Die hebben nu een rijbaan tussen de bouwplaats van het winkelcentrum en de bouwplaats van de hellingbaan door. Ook als de hellingbaan straks af is, blijft het puzzelen met de ruimte. Zowel tijdens de afbouw van het busstation, als wanneer het busstation al open en in gebruik is.” De uitbreiding van het winkelcentrum is naar verwachting rond de zomer van 2022 klaar.

Vernieuwd busstation
Pal naast de bouwplaats van de uitbreiding van het winkelcentrum is het bouwterrein voor de aanleg van de nieuwe hellingbaan voor de bus. Ook daar ging begin dit jaar de eerste paal de grond in. In dit filmpje vertelt Hoofduitvoeder Gert Klaassen hoe dat in z’n werk ging. De afgelopen maanden zijn alle pijlers en het landhoofd gemaakt. De eerste helft van de betonnen liggers is ook al geplaatst. De tweede helft van de liggers komt eind van deze maand. Ook deze bouwplaats is een puzzel met de bussen die door moeten blijven rijden. De eerste helft van de hellingbaan wordt eerst gemaakt. Zodra die klaar is – eind van deze maand – wordt de busroute verplaatst. Dan kan de tweede helft van de liggers geplaatst worden en dat deel van de hellingbaan verder worden afgemaakt. Gert: “We liggen goed om schema om de hellingbaan op tijd af te krijgen. We werken in de zomer gewoon door en op 25 oktober zal de eerste bus over de hellingbaan rijden.” Als de hellingbaan gereed is wordt het busstation afgebouwd. Deze is in december klaar en zal feestelijk worden geopend.

Woningen In ‘t Zuiderpark
Even verderop, aan de rand van het Zuiderpark, werkt uitvoerder Richard Bader aan de bouw van de woningen In ’t Zuiderpark. De bouw van de 98 woningen gaat in drie fases. De woningen uit fase 1 worden deze zomer opgeleverd. Dan krijgen de eerste bewoners van In ’t Zuiderpark de sleutel! De bouw van de woningen van fase 2 en 3 is dit voorjaar gestart. Om die mijlpaal te vieren werd een filmpje opgenomen op de bouwplaats. Het filmpje is hier terug te kijken. Inmiddels zijn alle heiwerkzaamheden voor fase 2 en 3 afgerond. De woningen van fase 2 en 3 worden in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Werkzaamheden in de buitenruimte
Verder vinden er deze zomer diverse werkzaamheden in de buitenruimte plaats. Zo wordt er gewerkt aan de Meierijstraat op de hoek met de Strevelsweg. Daar wordt een extra linksaf strook aangelegd. Ook starten we deze zomer met de aanleg van de stoep op de Sallandweg en het plantsoen voor de Zuiderterrasflat.

Dagelijks updates in de BouwApp
Wil je dagelijks updates ontvangen over de werkzaamheden van Hart van Zuid? Volg dan het project in de BouwApp. Download de app via de AppStore. Of volg ons online, klik hiervoor op onderstaande button.

klik hier en volg de bouwapp online!