12 juni

Kanja is op Zuid


Kanja (34) wordt geboren in Kariobangi, een sloppenwijk in Nairobi - de hoofdstad van Kenia. In 2012 verhuist hij naar Rotterdam Zuid. Kanja is acrobaat en raadgever van beroep en geeft workshops aan jongeren en volwassenen in Rotterdam en daarbuiten. Dit doet hij via zijn stichting Normal Difference Mind & Health Project waarin hij het raadgeven combineert met acrobatiek voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Kanja: “Diepe gesprekken voer je het best met iemand die lichamelijk uitgeput is, daar wordt de geest namelijk ook rustig van. Zelf leerde ik via acrobatiek dat ik mijn eigen instrument ben. Dat is een waardevolle les voor en jongen die denkt dat hij niets heeft”.

Als je Kariobangi googled, word je geconfronteerd met plaatjes van schamele hutten, afgewisseld met kiekjes van voetballende jongens en wapens.  Je hoeft niet lang te kijken om je te realiseren dat een leven daar vrij uitzichtloos is. Kanja: “Ik ben daar naar meer begrafenissen geweest dan verjaardagen”. 

Lees het hele interview hier.

Kanja: "In de gemeenschappen in Nairobi waar jongeren aan acrobatiek doen, neemt het geweld aanzienlijk af. Tot wel 70%."

Kanja: "In de gemeenschappen in Nairobi waar jongeren aan acrobatiek doen, neemt het geweld aanzienlijk af. Tot wel 70%."