14 februari

Leren in het echt

Een boekje lezen op Zuidplein, in de zon, onder een boompje; Spoorzoeken met je kind, gele pijlen volgend naar de buurttuin; of luisteren naar een verhaal… nu kan het nog niet - maar straks wel. De komende drie jaar wordt het Zuidpleingebied opgefleurd en gekleurd. Dit doet de projectorganisatie Hart van Zuid niet alleen maar o.a. samen met studenten van het Techniek College Rotterdam. In een zes maanden durende pilot gaan 15 studenten 20 uur per week aan de slag in een Hart van Zuid real life learning traject, leren in het echt voor de studiestroom Human Technology.

Real life learning of leren in het echte leven, daagt studenten uit om tastbare, gebruiksvriendelijke producten te ontwikkelen die passen in een bepaalde omgeving. Ze krijgen hiervoor gastlessen van ambtenaren, architecten en projectleden van Hart van Zuid.

Bruisen
De objecten die de studenten maken bevatten groen (boom, struik, kruid, plant of bloem), hebben een functie (zitten of speelaanleiding) en worden zoveel mogelijk van duurzame materialen gemaakt. Naast de objecten maken de studenten ook een podium, dit podium wordt geprogrammeerd. Hiervoor gaan de studenten in gesprek met de partners in het projectgebied zoals het theater Zuidplein, het Zwemcentrum Rotterdam, het Wijk theater en Rotterdam Ahoy. Dit alles doen we om het Zuidpleingebied op te fleuren en te kleuren en iets meer te doen bruisen zolang we nog niet klaar zijn met bouwen.