13 november

Kunstenaars Annie M.G. Schmidtplein geselecteerd!

In onze vorige nieuwsbrief deden we een oproep aan Rotterdamse creatievelingen om zich aan te melden voor The Shape of Rotterdam: een reeks kunstwerken in de stad, die naast ontmoetingsplek ook een eyecatcher voor de buurt worden. Niet minder dan 67 kunstenaars meldden zich bij Arttenders voor de eerste Shape op ons eigen Annie M.G. Schmidtplein. 

Selectie kunstenaars
Een vakjury bestaande uit o.a. Theater Zuidplein, Lisa Rotterdam, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en Karres en Brands (landschapsarchitect Hart van Zuid) selecteerde uit alle aanmeldingen de twee kunstenaars Cindy Bakker en Nazif Lopulissa om met ontwerpbureau Arttenders een conceptontwerp uit te tekenen voor het plein. Annemieke van Wegen-Delhaas van Gemeente Rotterdam is blij: “Beide kunstenaars kennen het gebied goed, hun visie sloot aan op wat wij denken dat deze plek nodig heeft en hebben het Rotterdamse DNA in zich: onderzoekend en vernieuwend.” 

Planning
Begin volgend jaar wordt bekend gemaakt welk van de twee ontwerpen voor de eerste Shape of Rotterdam zal worden uitgevoerd. Beoogde realisatie van het kunstwerk is april 2021. Via onze nieuwsbrieven en de website houden we je op de hoogte!