10 mei

Hoogste punt bereikt bij RTM Stage (RACC)

Deze week werd het hoogste punt bereikt van de nieuwbouw van het Rotterdam Ahoy Convention Centre, dat deel uitmaakt van de totale gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. Het hoogste punt werd bereikt bij muziekzaal RTM Stage, straks het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland. Deze mijlpaal werd gevierd op de bouwplaats met alle betrokkenen van Rotterdam Ahoy, Gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie Hart van Zuid. 
 
Artiest Young Mich Poetry (Y.M.P.) opende met een ludieke spoken word act over Rotterdam-Zuid en Ahoy. Vervolgens gingen Ramon Janssen (Projectdirecteur Hart van Zuid), Hiddo den Hartog (Projectmanager Gemeente Rotterdam) en Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy) in op wat dit grote project voor de diverse partijen en de stad Rotterdam betekent en zij bedankten alle betrokkenen voor hun inzet in dit majestueuze project: van bouwvakkers tot architect, van werkvoorbereiders tot Ahoy collega’s. Er werd afgesloten met de onthulling van het RTM Stage logo.
Jolanda Jansen, Directeur Ahoy: "Ik ben ongelofelijk trots op alle betrokkenen bij dit project. Jarenlang hebben we dit plan op papier gezien en dan weet je dat het groots is. Maar het immense gevoel dat je krijgt als je hier dan ook echt staat, is fantastisch. Eind 2020 vinden hier de eerste evenementen plaats en in januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; wij kunnen niet wachten!”
 
35.000 m2 extra vloeroppervlakte
De uitbreiding van Ahoy behelst maar liefst 35.000 m2. Dat is meer dan de helft extra ten opzichte van de huidige 60.000 m2 Ahoy Arena, Beurs- & Evenementenhallen en huidig Congres- & Vergadercentum. Het hoogste punt werd behaald op RTM Stage, de bijzonder veelzijdige nieuwe zaal. Het is niet alleen het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2.750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland.

35 Extra zalen en RTM Stage als auditorium vormen samen het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Het congrescentrum met internationale allure telt vier verdiepingen en is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen. Gemeente Rotterdam ziet de uitbreiding van Ahoy als een cadeau voor de stad. Projectmanager Hiddo den Hartog: "De populariteit van Rotterdam als (zakelijke) reisbestemming is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot; steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”

Hart van Zuid Rotterdam
"Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen”, aldus Ramon Janssen, Projectdirecteur Hart van Zuid. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. 

Samen met alle projectbetrokkenen vierden we een feestje op de bouwplaats van het RACC.

Samen met alle projectbetrokkenen vierden we een feestje op de bouwplaats van het RACC.

V.l.n.r.: Artiest Young Mich Poetry (Y.M.P.), Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy) en Ramon Janssen (Projectdirecteur Hart van Zuid)

V.l.n.r.: Artiest Young Mich Poetry (Y.M.P.), Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy) en Ramon Janssen (Projectdirecteur Hart van Zuid)

De vlaggen van Rotterdam Ahoy en Hart van Zuid markeren het hoogste punt.

De vlaggen van Rotterdam Ahoy en Hart van Zuid markeren het hoogste punt.