21 januari

Hart van Zuid 'on air' tijdens Stadmakerscongres 2020

Hart van Zuid mocht ook dit jaar een bijdrage leveren aan het Stadmakerscongres: dé Rotterdamse werkplaats en denkruimte voor het maken van de stad. De huidige gebiedsontwikkelingen op het Zuidplein, ofwel ons Hart van Zuid, stonden centraal in een een korte podcastreeks 'On Air'.

Zuidplein als ontmoetingsplek
In de eerste aflevering gaat Eva van Breugel (Architectuur Instituut Rotterdam) in gesprek met Emmelien Matthijsse (Theater Zuidplein), Ronald van Ombergen (Zwemcentrum Rotterdam) en Nina Cranen (sociaal programma Hart van Zuid). Zij bespreken welke impact een complexe gebiedstransformatie zoals Hart van Zuid heeft op verschillende partijen rondom Zuidplein. Wat betekent het om samen onderdeel van het Zuidplein te zijn? En wat doet de veranderende fysieke omgeving met hen?

Hart van Zuid
In de tweede aflevering vertellen Wouter van de Braak (projectdirecteur Vastgoed Hart van Zuid) en Vincent van der Meulen (Kraaijvanger Architecten) over de complexe opgave en vorm waarin de gebiedstransformatie van het Zuidpleingebied plaatsvindt. Hoe is het om te werken aan een hernieuwd Zuidplein en hoe doe je dat? Hoe werkt het om deze plek draaiende te houden en tegelijkertijd een enorme gebiedstransitie vorm te geven? De verschillende fasen binnen de transformatie komen aan bod en de vraag wordt beantwoord hoe deze fases zich verhouden met de omliggende wijken: de gebiedstransformatie als ”open-hart operatie”.

Nieuwsgierig geworden? Via de link hieronder kun je beide podcasts op de website van het Stadmakerscongres terugvinden en luisteren op een moment dat jou het beste uitkomt. 

luister de podcasts via deze link

Het Annie M.G. Schmidtplein met het nieuwe Theater Zuidplein, Zwemcentrum Rotterdam en bus- en metrostation Zuidplein @AIR Rotterdam

Het Annie M.G. Schmidtplein met het nieuwe Theater Zuidplein, Zwemcentrum Rotterdam en bus- en metrostation Zuidplein @AIR Rotterdam

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Hart van Zuid? Schrijf je dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

schrijf je in voor de nieuwsbrief