30 augustus

Eurovisie Songfestival 2020 is op Zuid!

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt in 2020 plaats in Rotterdam. De shows worden georganiseerd in Rotterdam Ahoy, midden in Hart van Zuid. Dat heeft de projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020 vandaag bekend gemaakt.  

Said Kasmi, Wethouder Rotterdam: "Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie…. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium." 

Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy:
"Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is." 

Vincent van der Meulen, partner architect Kraaijvanger Architects:
“Geweldig nieuws dat het Songfestival naar Ahoy komt! Grote impuls voor het gebied waar we al zo lang aan werken”.

Rotterdam Ahoy vanuit het Hart van Zuid
Een vergelijking met eerdere van het Songfestival geeft aan dat zo’n 28 a 50.000 bezoekers door onze gebiedsontwikkeling zullen trekken. Een boost van publieke levendigheid via metro of bus door het OV Knooppunt, waarschijnlijk met onderweg een drankje doen bij LISA op de kop van Zwemcentrum Rotterdam aan het Annie M.G. Schmidtplein tegenover het nieuwe Kunstenpand langs boulevard de Gooilandsingel op weg naar Rotterdam Ahoy.

Artist impression van de gebiedsontwikkeling © Kraaijvanger Architecten

Artist impression van de gebiedsontwikkeling © Kraaijvanger Architecten