2 oktober

Eerste Shape of Rotterdam is op Zuid

Rotterdam-Zuid krijgt de eerste Shape of Rotterdam. Op het Annie M.G. Schmidtplein wordt de eerste van een reeks interactieve kunstwerken in de stad geplaatst. Dit gebeurt in samenwerking met Rotterdamse kunstenaars, ontwerpers en makers.

In opdracht van de gemeente Rotterdam en Rotterdam. Make it Happen ontwikkelt ontwerpbureau Arttenders The Shape of Rotterdam. De kunstwerken worden naast ontmoetingsplek ook iconische eyecatcher voor de buurt. Bewoners en lokaal gebruik staan hierbij centraal. 

Hart van Zuid
De eerste Shape in Rotterdam-Zuid maakt onderdeel uit van Hart van Zuid. Samen met twee Rotterdamse kunstenaars en/of makers zal Arttenders voor het Annie M.G. Schmidtplein twee ideeën voor ‘straatmeubilair’ uitdenken. Eén van deze designs wordt vervolgens uitgekozen om te realiseren. Creatieven kunnen zich nu aanmelden om deel te nemen aan het ontwerpproces. Zo wordt The Shape een kunstwerk voor en door Rotterdammers.

Meer informatie en aanmelden
Heb jij een droom voor Rotterdam-Zuid en heb je de skills om met Arttenders het Annie M.G. Schmidtplein vorm te geven? Woon/werk jij in Rotterdam-Zuid of heb jij een andere link met dit deel van de stad? Dan is Arttenders op zoek naar jou! Stuur je portfolio in via: https://arttenders.com/theshapeofrotterdam/. Dit kan tot en met zondag 11 oktober.

Foto: Arttenders

Foto: Arttenders