16 april

Blog 1 team Podium- 208 ingevulde enquêtes

Welkom bij de Blog van Team Podium. Deze blog is bedoeld voor inwoners en bezoekers van Rotterdam-Zuid. Met deze blog willen we jullie informeren en enthousiast maken over ons project dat het Zuidpleingebied wat gezelliger gaat maken. In deze blog lees je wat voor onderzoek er is uitgevoerd om te achterhalen wat jullie (inwoners en bezoekers) willen als wij het hebben over een podium en objecten voor in de buitenruimte.

Tussen 2 april en 10 april is veldonderzoek gedaan door de studenten van Techniek College Rotterdam van de opleiding Human Technology. Tijdens dit onderzoek zijn er enquêtes afgenomen bij de mensen die op dat moment op de locaties waren waar de enquêtes werden afgenomen. Wij deden dit om te weten te komen wat de gebruikers van het Zuidpleingebied willen.


Jouw mening telt
Doordat jullie als inwoners en bezoekers van Rotterdam Zuidpleingebied je mening hebben gegeven weten wij beter wat er zo meteen voor podium en objecten moeten komen te staan. En daardoor weten wij beter wat dit stukje van Rotterdam-Zuid gezelliger gaat maken.

Veldonderzoek bij station Zuidplein door studenten van Techniek College Rotterdam

Veldonderzoek bij station Zuidplein door studenten van Techniek College Rotterdam

208 ingevuld enquêtes
In de enquête zijn vragen gesteld over het podium en de objecten. De vragen waren als volgt: welke locaties hebben uw voorkeur, welke kleuren vindt u het beste, wat voor activiteiten zou u willen zien op het podium en wat vindt u van de faciliteiten die er nu zijn? Met de uitkomsten van de enquêtes kunnen wij rekening houden met bepaalde wensen voor het ontwerp. Er zijn 208 enquêtes afgenomen. Wij als studenten willen jullie hartelijk bedanken voor de medewerking. Zo bouwen we samen aan een mooi Hart van Zuid!

Blijf op de hoogte
Ben je benieuwd hoe het ervoor staat met de eerste ontwerpen, lees de volgende blog dan weer! Volg het project van de studenten hier.