5 juli

Metropolis Festival in het Zuiderpark

Op zondag 5 juli 2020 vindt de 32e editie van Metropolis Festival plaats, in het Zuiderpark en zoals altijd weer GRATIS toegankelijk. Metropolis is enig in zijn soort. Avontuurlijk. Eigenzinnig. Trendsettend. Bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met vernieuwend en verrassend talent.

Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Gemiddeld weten op de eerste zondag van juli ieder jaar weer zo’n 35.000 bezoekers het Zuiderpark te vinden voor een onvervalste festivalbeleving op de zuidoever van de Nieuwe Maas. De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Black Keys, Triggerfinger, The xx, Interpol, The Strokes, The Killers, The Asteroids Galaxy Tour, The Vaccines, Kurt Vile, twenty one pilots, Vince Staples om er een aantal te noemen.
Lokaal talent was er ook, zoals Naaz, Ronnie Flex, De Likt, The Kik, Rats On Rafts, Sevdaliza, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne en Gers Pardoel.


Zondag 5 juli 2020
Zuiderpark, Rotterdam (naast Rotterdam Ahoy)
Met: live-muziek, Talent Stage, kids entertainment, festivalmarkt, lekker eten & drinken
Openingstijden: 12:00 - 22:00 uur
Entree: GRATIS!