Van Swietenhof, groene oase op Zuid

In Charlois ligt, verscholen tussen de Goereesestraat en de Van Swietenlaan tegenover huisnummer 91, al 15 jaar binnentuin het “Van Swietenhof”. Door de week en in het weekend is de tuin toegankelijk van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags. In het Van Swietenhof kun je een wandelingetje maken, rustig zitten of (kook)kruiden plukken. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

Buurttuin van Swietenhof

Buurttuin van Swietenhof

Deze groene oase ligt op loopafstand van Winkelcentrum Zuidplein

Het van Swietenhof wordt voor en door buurtbewoners schoongehouden en onderhouden. Op werkdagen vooral tijdens de lunchpauze is het spitsuur. Op mooie dagen komen werknemers van omliggende bedrijven naar de tuin om hun lunch te eten.

Mei- Geraniummarkt
Op de eerste zondag van mei wordt jaarlijks de geraniummarkt georganiseerd. Naast geraniums worden er ook perkplanten verkocht.

Juni- dichtersmiddag
In de maand juni, wordt op een zondag, een dichtersmiddag gehouden. Op deze dag dragen een 15-tal dichters hun werk voor onder begeleiding van achtergrondmuziek.


September - Pompoenenmarkt
De laatste zondag van september wordt er door de vrijwilligers van de tuin een pompoenmarkt georganiseerd. Op deze markt kun je allerlei pompoenen en kalebassen kopen, pompoensoep proeven of gewoon een kop koffie met iets lekkers nemen. Je kunt dan samen met ongeveer 200 andere bezoekers ook je eigen kruidenzout maken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het Van Swietenhof en de activiteiten op Facebook.