Theater Zuidplein

Theater Zuidplein is het podium van NU met theater dat je raakt. Het is het meest gastvrije en toegankelijke podium in de regio Rotterdam. Het theater maakt voorstellingen over de wereld van NU en vindt het belangrijk een afspiegeling van de samenleving te laten genieten van theater. Hier mag je direct reageren op datgene wat op het podium te zien is en dat levert een heerlijk levendige sfeer op. 

Theater maken dat je raakt.

Het theaterprogramma, de prijs van de toegangskaartjes en het hoge serviceniveau zijn afgestemd op mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Hierdoor is Theater Zuidplein er voor mensen met diverse culturen, voor mensen met een kleine beurs en voor wie het minder vanzelfsprekend is om een theater te bezoeken. 

Theater Zuidplein

Er is een zeer breed aanbod van voorstellingen in het theater te zien: cabaret, dans, toneel, theaterconcerten, jeugdtheater, jongerentheater, middagtheater voor ouderen, festivals en voorstellingen van gastprogrammeurs.

Broedplaats voor talent
Theater Zuidplein behoort tot de grootste leer/werkbedrijven van Rotterdam-Zuid. De leer/werkplaats van het theater voor talentontwikkeling, Lab-Z, is toegankelijk voor studenten van het mbo en hbo (kunstvak)onderwijs en jongeren die belangstelling hebben voor kunst en cultuur. Daarnaast biedt het theater veelal een podium aan jong en fris talent, omdat het als haar taak ziet om een springplank naar andere podia te zijn. Theater Zuidplein biedt (liefst Rotterdams) (semi/professioneel) talent graag een kans om zich te bewijzen en om ervaring op te doen.

Theater maken dat je raakt
Het producerend huisgezelschap van Theater Zuidplein, Stage-Z, maakt landelijk toerende, professionele theaterproducties over schurende maatschappelijke issues in de (vooral grootstedelijke) samenleving van nu.

Theater Zuidplein is een ambitieus theater dat er voor kiest om vooral voorstellingen te programmeren over onderwerpen die momenteel spelen in de samenleving, ook voor bezoekers die veelal niet gewend zijn regelmatig naar het theater te gaan. De afgelopen jaren was het theater erg succesvol en trok vele nieuwe bezoekers als gevolg van vernieuwend beleid waarin de klant centraal staat. In het nieuwe pand kan het theater haar rol straks verder uitbouwen.

Een nieuw, open en flexibel gebouw
Theater Zuidplein en Bibliotheek Rotterdam bieden vanaf september 2020 samen een zeer divers aanbod op het gebied van theater, kunst, lezen, leren en informeren: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ‘reuring’ in het gebied. Wil je meer weten over de programmering? Neem dan een kijkje op de website van Theater Zuidplein.