Voortgang werkzaamheden Zwembad

11 november 2016

Inmiddels zijn de contouren van de nieuwe bebouwing al redelijk zichtbaar. Er wordt met man en macht gewerkt aan de nieuwbouw van uw nieuwe zwembad. Directe omwonende van het zwembad hebben afgelopen week een nieuwsbrief ontvangen. Bent u ook benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren in de aankomende periode?


Werkzaamheden tot 1 november

In de afgelopen periode is het voormalige deelgemeentekantoor vrijwel onherkenbaar veranderd. Een groot deel van de bestaande bebouwing is gesloopt. Bij deze sloopwerkzaamheden heeft er ook asbestsanering plaatsgevonden, waardoor wij helaas later dan gepland zijn gestart met heien. Naast de sloopwerkzaamheden zijn we ook gestart met het opbouwen van de nieuwbouw, eerst door het aanbrengen van de heipalen en vervolgens het storten van de fundering. Zo wordt de basis gecreëerd voor de nieuwbouw van het Zwembad.

 

Aankomende werkzaamheden

Welke werkzaamheden kunt u in de aankomende periode van ons verwachten?

In de aankomende periode zal er veel beton worden gestort. Voor het maken van de wanden en vloeren wordt er gebruik gemaakt van nat beton wat op de bouwplaats in de gewenste vorm wordt gestort. Rondom de kuip waarin u in de toekomst kunt gaan zwemmen, wordt veel techniek opgesteld. De vloeren die nodig zijn voor het opstellen van deze techniek zullen op korte termijn gemaakt worden. Op deze vloeren komen de wanden die later de wanden van het bad zullen vormen. Als deze wanden gestort zijn kunt u de afmetingen van het nieuwe zwembad dus al goed zien.

Zodra de “badkuip” voor het zwembad gemaakt is wordt de constructie van het gebouw gemaakt. Dit wordt gedaan door het plaatsen van stalen elementen. Deze zorgen voor de grote overspanning tussen de twee bestaande delen van het deelgemeente kantoor.

Ook in de bestaande bebouwing wordt hard gewerkt om dat wat gesloopt is langzaam weer op te bouwen. Zo zal er gewerkt worden aan het verzwaren van de bestaande constructie van het gebouw, zodat de nieuwe tribune in het bestaande gebouw gemaakt kan worden.

In het nieuwe jaar wordt er gestart met de opbouw van de nieuwe gevels. Een deel van de gevels zal opgebouwd worden met prefab elementen, deze worden kant en klaar aangeleverd op de bouw waarna deze gemonteerd worden. Het zal u dus gaan opvallen dat het gebouw redelijk snel dicht zit.

De volledige bewonersbrief kunt u hier downloaden.