Veldwerk op Zuid; mbo-studenten enquêteren van 17 tot en met 23 mei

22 mei 2017

Van 17 tot en met 23 mei nemen eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Human Technologies van het Techniek College Rotterdam enquêtes af in het projectgebied Hart van Zuid. Hun veldwerk maakt onderdeel uit van een onderzoek dat plaatsvindt onder leiding van de Veldacademie. De centrale onderzoeksvraag luidt: “Hoe wordt de openbare ruimte rondom winkelcentrum Zuidplein zowel gebruikt als ervaren door voetgangers en fietsers uit omliggende wijken?”

De studenten van het Techniek College Rotterdam analyseren en presenteren de resultaten van de enquête op vrijdag 23 juni. Deze resultaten worden daarna verwerkt in de analyse en rapportage van het onderzoek door de Veldacademie.

Aanleiding en vervolg
Het eerste onderzoek werd in 2011 uitgevoerd, toen in opdracht van de gemeente Rotterdam. De resultaten van dat onderzoek hebben gediend als input voor de planvorming voor Hart van Zuid. Nu zijn we voornemens dit onderzoek de komende 20 jaar elke vier jaar te herhalen. Zo monitoren we hoe de ingrepen in de openbare ruimte worden gewaardeerd.