UPDATE ZWEMCENTRUM ROTTERDAM- 216.000 LED-LAMPJES

6 december 2017

Op 22 december wordt het zwembad opgeleverd en daarom wordt er nu nog hard gewerkt aan de afwerking van het zwembad.  Beide baden zijn ondertussen gevuld en op temperatuur. Ook de plafonds, verlichting en luchtinstallatie zijn af. Daarnaast hangen de scoreboards, is de tribune gecoat en de glazen balustrade van de tribunes geïnstalleerd. Ook zijn de kleedkamers en doucheruimtes voorzien van hokjes, lockers, sanitaire installaties en bankjes. We komen steeds dichter bij een ‘af’ zwembad.

In november is met behulp van duikers de beweegbare keerwand in het wedstrijdbad geplaatst. De wand is in het droge bad in elkaar gezet, en vervolgens toen het bad gevuld was, met staalkabels op de juiste plek getrokken.

Optische illusie
Bijzonder is de optische illusie verwerkt in de zwarte strepen in het wedstrijdbad. Sta je bij een startblok dan lijken de banen kaarsrecht, kijk je vanaf de zijkant dan lijken ze op te bollen.   

LED-Scherm
Ook is er een 24 vierkante meter groot LED-scherm gemonteerd. Dit scherm bestaat uit 54 blokken. Elk blok telt 4000 ‘fullcolour’ LED-lampjes.  In totaal zijn dit 216 duizend LED-lichtjes die samen een beeld kunnen tonen wat vanaf de tribunes goed zichtbaar is.

Zwemcentrum Rotterdam op
Vanaf 22 januari kun je terecht bij Zwemcentrum Rotterdam voor een duik op Zuid. Het zwembad van Charlois sluit zijn deuren op 24 december 2017. Informatie over de overgang vind je op rotterdamzwemt.nl/charlois. Hier kun je het Zwembad van nu bewonderen.

We bedanken Nathalie van Nunen -  Stagiaire Uitvoering Hart van Zuid-Zwembad voor haar bijdrage aan dit artikel.