Bewonersavond 5 juli 2016

6 juli 2016

Op dinsdag 5 juli is er weer een bewonersavond geweest met geïnteresseerden in het plan Hart van Zuid. Tijdens deze avond heeft David Kloet van Karres+Brandshet voorlopig ontwerp voor de buitenruimte gepresenteerd. Met hierbij de nadruk op voorlopig. In het programma volgend op deze presentatie werd er in twee inhoudelijke werkgroepen gevraagd om input om het ontwerp naar een hoger niveau te brengen.


Aan de hand van de thema’s vergroenen, verbinden en verblijven gaf David Kloet een toelichting op de complexiteit van het plan en de ontwerp problematiek waar hij momenteel aan werkt. Het plan gaf een doorkijkje naar de mogelijkheden en oplossingen waar momenteel aan gewerkt wordt om te komen tot een mooie nieuwe buitenruimte voor alle gebruikers van het Hart van Zuid.

In het huidige plan is een grote aanpassing ten opzichte van eerder gepresenteerde plannen. De opgang van de bussen blijft mogelijk op de huidige locatie behouden, dit betekent dat niet meer de in- en uitrit van het busstation onder de zuiderterrasflat door worden geleid maar enkel het vertrekkende busverkeer. Deze aanpassing werd door de aanwezigen positief ontvangen, er worden al diverse ideeën besproken voor een mooiere inpassing van de hellingbaan in de plannen.

Tijdens deze avond was er een lagere opkomst dan gebruikelijk Wij vonden dit als projectteam erg jammer en hopen in het vervolg weer op een grotere opkomst. Desondanks was de avond een groot succes. Er kwamen veel inhoudelijke discussies op gang die als input kunnen bijdragen aan het versterken en verbeteren van het ontwerp voor de buitenruimte.

De avond is afgesloten met de aankondiging van 3 inhoudelijke sessies:
• Kunstenpand en Van Swietenlaan – oktober 2016
• Buitenruimte Ahoy – januari 2017
• Gooilandsingel en OV station – april/mei 2017

Een doorlopend onderwerp op deze avonden zal tijdelijkheid en hinderbeperking zijn. Deze sessies zullen worden opgenomen in de agenda op onze webpagina www.hartvanzuidrotterdam.nl. Maar natuurlijk zullen er voor aanvang van een van deze sessies weer uitnodigingen worden verzonden.