Omgeving denkt mee over nieuw zwembad

26 februari 2015

Over amper twee jaar is het gebouw van de voormalige deelgemeente Charlois omgetoverd in een zwembad. Sportend Rotterdam en de gebruikers van het huidige zwembad Charlois beschikken dan over een wedstrijden verenigingsbad dat helemaal van deze tijd is. Op dinsdag 10 februari kon iedereen tijdens een informatie bijeenkomst de tekeningen voor het definitief ontwerp bekijken en met de plannenmakers in gesprek komen. Ruim veertig mensen maakten van die gelegenheid gebruik.

Het was een geslaagde vuurdoop van de plannen. Architect Vincent van der Meulen liet een maquette zien en men kon in drie werkgroepen meedenken over de plannen. Elke groep had een eigen thema:

• Groep 1: Welke functies kunnen er komen in de verhuurbare ruimte?

• Groep 2: Hoe staat het gebouw in zijn omgeving?

• Groep 3: Hoe zal het zwemmen vorm gegeven worden?

PPBS Zwembad 10 feb 2015_foto

Klik hier om de resultaten ook op de volledige poster te zien.

Resultaten groep 1

In deze groep zaten vooral horecaondernemers met belangstelling voor de commerciële ruimtes, die direct grenzen aan de straat en het nieuwe Plein op Zuid. Er was een grote diversiteit aan ideeën, van contractvormen tot concrete winkels die de buurt nog wenst. Een van de belangrijkste adviezen van de ondernemers was om de ruimtes vanaf de straat zo open en uitnodigend te maken als maar kan.

Resultaten groep 2

In deze groep leefde met name de vraag hoe Ballast Nedam de aansluiting met het Plein op Zuid waarborgt. Vragen over de grootte van het gebouw en van het plein stonden centraal. Andere thema’s die leefden waren de vorm van het gebouw en de sfeer op het plein.

Resultaten groep 3

In groep 3 waren met name de huidige gebruikers van het zwembad vertegenwoordigd. Tijdens de sessie werden concrete vragen gesteld over het tegelijk kunnen zwemmen van verschillende doelgroepen en de nieuwe prijzen. Belangrijk voor ons was te horen dat er vragen leven over het recreatief zwemmen voor kinderen, ouderen en gehandicapten. Een aantal mensen wil nog graag een keer een blik werpen op de uitwerking van het plan. Ballast Nedam neemt individueel contact met hen op.