Nieuw bad in oud kantoor

10 juli 2017

De werkzaamheden aan het nieuwe zwembad zijn in volle gang. Voor de bouw van het nieuwe wedstrijdbad van Rotterdam, pal naast het Zuidplein, wordt niet voor de makkelijkste weg gekozen. Snel komt het zwembad wel: vorig jaar mei werd begonnen, eind dit jaar moet Zwembad Hart van Zuid klaar zijn.

Eigenlijk viel het oude deelgemeentekantoor van Charlois nooit zo op. De Gooilandsingel is te druk met bussen, wie hier heelhuids wil oversteken kan niet anders dan alleen op het drukke verkeer letten. Maar het gebouw met de twee kleuren baksteen springt nu wel in het oog: de gevel is schoongemaakt, de oude ramen zijn vervangen door strak staal en glas.

Het nieuwe zwembad komt in een gesloten rechthoek, een vorm die mogelijk werd door twee aanbouwen op de koppen, waarvan één de nieuwe entree gaat herbergen. De begane grond van het zwembad komt op de eerste etage. ,,Daardoor hoefde niet al te diep te worden gegraven’’, zegt Koos van Os, projectdirecteur Bouw. Wel moest een nieuwe, zware fundering worden gestort om te voorkomen dat de twee bassins –een van 25 en een van 50 meter- ooit wegzakken. Het grote wedstrijdbad krijgt bovendien een keerwand in de vloer. ,,Zodat het in tweeën kan worden gedeeld voor bijvoorbeeld waterpolowedstrijden.’’

Marcel van der Veer van de gemeentelijke dienst Sport en Cultuur, die het nieuwe bad exploiteert, loopt keurend door de wedstrijdvoorziening in aanbouw. ,,Ik kijk of wat er komt, ook echt klopt.’’ Zoals de tribunes, een vaste voor 350 man publiek en een inschuifbare voor nog eens 650 toeschouwers.

Bron: AD Rotterdam vrijdag 7 juli, geschreven door: Yvonne Keunen. Het artikel staat helaas niet online, we kunnen niet linken.