Uitbreiding Hoornbeeck College in de schijnwerpers op voorlichtingsavond

17 juli 2015

Het Hoornbeeck College aan de Carnissesingel zit al jaren veel te krap in zijn jasje. Nadat alle opties zijn verkend heeft uitbreiding van het gebouw op de huidige locatie de voorkeur van de school. Deze uitbreiding, die is gepland op de locatie waar momenteel de Carnissetuin ligt, maakt onderdeel uit van de plannen voor Hart van Zuid.

Op de voorlichtingsavond op 15 juli was er voor belangstellenden de mogelijkheid hier meer over te horen en vooral zich hierover uit te spreken. Ongeveer dertig mensen hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Het Hoornbeeck College en architectenbureau consort architects informeerden de aanwezigen over de noodzaak van de uitbreiding en over de inhoud van het plan. Locatiedirecteur de heer van Kralingen stond daarbij ook uitgebreid stil bij de rol die de school in de wijk wil vervullen. Een belangrijk deel van de avond stond in het teken van een aantal kritische vragen en opmerkingen over de toekomst van de tuin. Iedereen was het eens over de grote waarde van de activiteiten die nu op de tuin worden georganiseerd. Ballast Nedam heeft toegezegd met Veerkracht Carnisse in gesprek te willen blijven over de mogelijkheden om deze activiteiten voort te zetten.

Aan het einde van de avond hebben de aanwezigen met ons meegedacht over alternatieve locaties voor de tuin en mooie ideeën aangedragen voor voortzetting van het goede werk van Veerkracht Carnisse in het Hart van Zuid. Een uitgebreid verslag van de avond is ook te vinden op de website van Stichting Ons Zuidpleingebied.

Mocht u naar aanleiding van deze avond nog vragen hebben of een toelichting willen over specifieke onderdelen uit het plan, kunt u altijd contact met ons opnemen via: hartvanzuid@ballast-nedam.nl of               via 010-2350050.

 

Verslag PPBS 15 juli 2015