Hoogste punt zwembad Hart van Zuid bereikt

10 april 2017

 

De metamorfose van het huidige Zuidplein tot het Hart van Zuid, als nieuw, levendig en duurzaam stadscentrum van Rotterdam Zuid, bereikt volgende week haar eerste mijlpaal.

In het voormalige deelgemeentekantoor wordt volgende week het hoogste punt bereikt in de bouw van het nieuwe zwembad. Dit voor Rotterdam unieke zwembad met een 50 meter wedstrijdbad en een 25 meter recreatiebad wordt conform planning eind 2017 bouwkundig opgeleverd.

Daarna zal het verouderde zwembad Charlois plaats maken voor de bouw van het culturele hart van Rotterdam Zuid; het Kunstenpand. Het Kunstenpand biedt huisvesting aan het theater Zuidplein, de bibliotheek en een food court. Met de recente aanvraag van de omgevingsvergunning ligt de ontwikkeling van het nieuwe Kunstenpand eveneens op planning.

 

Het project Hart van Zuid

Het totale project omvat de (her)ontwikkeling van een groot aantal bestaande functies zoals het RET bus- en metrostation, Ahoy, zwembad Charlois, winkelcentrum Zuidplein en het theater Zuidplein, in combinatie met nieuw te ontwikkelen projecten, waaronder een woonwijk en een uitbreiding van commerciële functies zoals winkels, kantoorruimten en horecagelegenheden. Een autoluwe boulevard, de Gooilandsingel, zal alle functies met elkaar verbinden en een veilige en prettige verblijfplaats vormen voor alle gebruikers.

De ontwikkeling van dit omvangrijke project is gestart in 2016. In 2021 heeft Hart van Zuid zijn definitieve nieuwe, aantrekkelijke gezicht met veel groen.

Rotterdam Ahoy Convention Centre oplevering in 2020
Rotterdam Ahoy viert in januari 2021 haar 50e verjaardag. Deze mijlpaal zal gevierd worden in het nieuwe, veelzijdige Rotterdam Ahoy Convention Centre. Het unieke karakter van het state-of-the-art gebouw, dat bestaat uit 35 subzalen en een grote zaal die fungeert als auditorium, muziek/theaterzaal en beurshal ineen, vraagt om extra verdieping en uitwerking. Bovendien blijft ‘de winkel’ geopend. Ahoy heeft een volle evenementenagenda; hier moet continu omheen gewerkt worden. De beoogde oplevering in 2019 wordt nu verplaatst naar eind 2020.  

De renovatie van vijf beurs- & evenementenhallen aan de westzijde van Ahoy ligt op schema; de eerste vier hallen zijn komende zomer grotendeels gereed en in 2018 zijn alle hallen in een nieuw jasje gestoken.