Girls Techniekdag

14 april 2016

Op 14 april was het weer zover: De landelijke Girlsday Techniek, georganiseerd om meisjes uit het voortgezet onderwijs te enthousiasmeren voor een technische opleiding. Zo’n 180 meiden van diverse Mavoklassen volgden op de Jan Ligthartstaat de workshops van de techniekopleidingen van Albeda College en Zadkine Techniek & Technologie.

  

Het projectteam Hart van Zuid verzorgde een workshop over bouwplanningen. We trapten af met informatie over Hart van Zuid, voor veel van de leerlingen een project in hun eigen ‘achtertuin’. Daarna gingen de meiden in groepjes zelf aan de slag met het opzetten van een bouwplanning; een preciezer werkje dan gedacht! Nieuw waren de vele vaktermen uit de bouw, maar deze werden snel opgepikt. Uiteindelijk hadden alle groepjes een keurige bouwplanning met de oplevering precies op tijd.

‘Er was een goede dynamiek bij de workshops, de meiden waren geïnteresseerd en wilden graag weten waarom ik ooit heb gekozen voor een baan in de Techniek,’ vertelt Corina Boerman van Ballast Nedam, die zelf haar carrière is gestart met de opleiding bouwkunde aan het Albeda College. ‘En zie waar het mij heeft gebracht, ik sta ook niet elke dag op de bouwplaats en voer hele diverse werkzaamheden uit. De bouw is dus wel degelijk geschikt voor vrouwen, en zeker een uitdaging. Ik hoop dat we dat vandaag hebben kunnen overbrengen op deze jonge meiden.’