50-meterzwembad in deelgemeentekantoor

Het verouderde Zwembad Charlois maakt plaats voor een nieuw 50-meterzwembad in het huidige deelgemeentekantoor, pal naast de nieuwe entree van Winkelcentrum Zuidplein. Met dit unieke staaltje van hergebruik blijft het bestaande gebouw (met historische waarde) behouden en wordt onnodige nieuwbouw voorkomen. Het zwembad ligt centraal op een drukke plek, wat veel extra bezoekers zal trekken. In ruil 'geeft' het zwembad veel stedelijke dynamiek terug aan zijn omgeving. Het wordt een trekpleister voor het hele gebied.

'Zwembad Plus' met 25- én 50-meterbad

Het nieuwe zwembad wordt echt een 'Zwembad Plus'. Naast een 25-meterbad komt er ook een 50-meter wedstrijdbad, het eerste in Rotterdam. Het zwembad wordt vooral gebruikt voor wedstrijden, schoolzwemmen en recreatief zwemmen, al dan niet in verenigingsverband. Ook zijn er activiteiten voor doelgroepen, bijvoorbeeld ladies only zwemmen en zwemmen voor ouderen, gezinnen en jongeren.

Winkels en horeca op begane grond

De baden zelf komen op de eerste etage, zodat er op de begane grond ruimte is voor winkeltjes en andere functies zoals een atelier, een restaurant maar ook de stadswinkel. Deze winkeltjes maken het zwembadbezoek extra aantrekkelijk. Zwemmers parkeren hun auto in de nabijgelegen parkeergarage. Mindervalide zwembadbezoekers en bezoekers van de nieuwe stadswinkel kunnen uiteraard direct bij het zwembad parkeren.