Winkelcentrum Zuidplein zichtbaarder en aantrekkelijker

Positie verder versterken

Het Winkelcentrum Zuidplein kan zijn positie verder versterken met een ruim aanbod voor frequente aankopen en het versterken van sfeer en beleving, in combinatie met een groot (modisch) aanbod. Dit trekt meer bezoekers uit de directe omgeving aan. Ook blijft Winkelcentrum Zuidplein zo een sfeervolle omgeving voor bewoners van heel Zuid en de directe omgeving.

Alternatief voor centrum Rotterdam

Voeg daar de goede bereikbaarheid en voldoende parkeervoorzieningen aan toe en Zuidplein is een aantrekkelijk alternatief voor Rotterdam-Centrum. Ook bezoekers van de voorzieningen in de directe omgeving worden zo meer verleid om het winkelcentrum te bezoeken. Het winkelcentrum wordt een verbindend element. Door de naadloze aansluiting op het metrostation en het busstation is het winkelcentrum zelf ook een aantrekkelijke looproute. Deze route wordt de gehele dag gebruikt om vanaf het Motorstraatgebied het metrostation te bereiken. Ook na sluitingstijd van het winkelcentrum blijft deze route open tot de laatste tram rijdt. Zo is de OV-Knoop altijd via een prettige route bereikbaar.

Nieuwe hoofdentree: majestueuze trap

De Gooilandsingel-zijde krijgt via een majestueuze trap een nieuwe hoofdentree. Deze trap verleidt bezoekers om zowel de Gooilandsingel en het Plein op Zuid met de horeca te bezoeken, als het winkelcentrum in te trekken. Ook de oostzijde aan het Motorstraatgebied krijgt een meer toegankelijke entree naar het winkelcentrum. Deze nieuwe entrees verbinden de Gooilandsingel vanuit het oosten en vanuit het westen met de omliggende stadswijken.

Betere en prettigere looproute

Het winkelcentrum nemen we eveneens grondig onder handen. Het wordt en zichtbaarder én aantrekkelijker om te zien. Een nieuwe uitbreiding voor de dagelijkse benodigdheden gaat met moderne gevels het gehele straatbeeld veranderen. Door deze uitbreiding krijgt Winkelcentrum Zuidplein ook een veel betere en prettigere looproute.