Uitbreiding Hoornbeekcollege

Het Hoornbeeck College worstelt al jaren met een te kort aan ruimte binnen het bestaande gebouw. In de nieuwe situatie heeft de school weer de ruimte die nodig is om onderwijs te bieden aan het aantal leerlingen. Ook is er voldoende parkeergelegenheid gerealiseerd op eigen terein.

De verschillende opleidingsrichtingen krijgen allemaal hun eigen specifieke lokalen. Denk daarbij aan Zorg & Welzijn, Handel & Economie en ICT. De algemene lokalen worden gezamenlijk gebruikt. De kantine en aula, wat nu nog twee ruimtes zijn, zijn in de nieuwbouw gecombineerd in één ruimte. Daarmee is een efficiënte school ontworpen. De school die oorspronkelijk in de jaren vijftig van de vorige eeuw is gebouwd heeft al een uitbreiding uit 1995. Toen is de school verdubbeld qua ruimte. Nu komt er ongeveer 30% extra ruimte bij.


In de verschijningsvorm is straks duidelijk te zien dat de school zich door de jaren heeft ontwikkeld. Elke bouwperiode kent haar eigen verschijningsvorm. De nieuwbouw zal weer geheel uit metselwerk worden opgetrokken, een mooi en eerlijk Hollands product. Door de stenen op verschillende manieren te vermetselen ontstaat een mooie afwisselende gevel die helemaal van deze tijd is. De ruimte die om de school ontstaat wordt ingevuld voor parkeren en groen. De leerlingen kunnen buiten de lesuren zich even buiten terugtrekken op plekken met verschillende karakters. Even lekker zitten op één van de banken, lekker even gaan liggen op het glooiende gazon of een wandeling over een pad tussen de verschillende soorten beplanting.